Site Overlay

Wie zijn de grootste jazz artiesten

De grootste jazz muzikanten

Jazz is een bekende muziekstijl die vaak bekendstaat als wat ingewikkeld. Dat hoeft echter zeker niet zo te zijn. Het is ook niet pretentieus om jazz leuk te vinden en meer over het genre te weten willen komen.

Jazz is geboren in Amerika, en kan worden gezien als een weerspiegeling van de culturele diversiteit in dat land. Van oorsprong wordt het gespeeld door de Afro-Amerikaanse bevolking. De kern van jazz is eigenlijk de openheid naar anderen door persoonlijke expressie. Hieronder hebben we een aantal van de grootste jazz artiesten op een rijtje gezet.

Charles Mingus

Mingus was een van de grootste jazz artiesten van Afro-Amerikaanse afkomst. Hij werd geboren in Arizone, maar groeide op in Los Angeles. Hij heeft meerdere bekende nummers gemaakt, onder andere met Louis Armstrong. Hij leed aan depressies en overleed in 1979.

Herbie Hancock

Ook Hancock was een jazz-componist, maar ook bassist en pianist. Hij heeft een flink aantal bekende nummers, zoals Rockit en Maiden Voyage. Herbie werd geboren in Chicago en heeft met onder andere Miles Davis gespeeld. Hij heeft meerdere Grammy Awards en een Academy Award gewonnen.

Benny Goodman

De bijnaam van Benny Goodman is The King of Swing. Hij heeft meerdere hitsingles op zijn naam als klarinettist en componist. Dit was allemaal al in de jaren nog voordat de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Benny was op zijn hoogtepunt in de jaren ‘30, toen ook swing enorm populair was.

Dave Brubeck

Dave Brubeck was een bekende Amerikaanse pianist en componist, die bekend stond om zijn ongebruikelijke maatsoorten in de jazz. Hij heeft bijvoorbeeld The Duke en In you own sweet way gemaakt, maar zijn bekendste opname is Take Five. Het album waar dit op stond is het eerste jazz album dat meer dan een miljoen keer is verkocht. Hij werd geboren in de 1920 in Californië. In 2012 is Dave Brubeck overleden, hij was 91 jaar.

Ella Fitzgerald

We kunnen de lijst niet afsluiten zonder The First Lady of Song, Ella Fitzgerald. Deze Amerikaanse jazz zangeres heeft maar liefst dertien Grammy Awards gewonnen, en staat daarmee bekend als een van de grootste jazzmuzikanten ooit. Ze kende een moeilijke jeugd, maar wist ontzettend succesvol te worden in de muziek.