Site Overlay

De grootste jazz festivals

De grootste jazz festivals Jazz is een muziekgenre dat over de hele wereld wordt gespeeld en geluisterd. Het is dan ook niet vreemd dat er overal ter wereld ontzettend grote festivals worden georganiseerd die puur en alleen gericht zijn op jazz.

Hierbij zijn er een aantal klein en intiem, wat goed bij jazz past, maar er zijn zeker ook grote en spectaculaire festivals. Een jazz festival is nooit hetzelfde, wat de grote charme van dit genre is. Hieronder hebben we de grootste jazz festivals op een rijtje gezet.

Montreal International jazzfestival

Dit jazzfestival is het grootste ter wereld, met maar liefst 3000 artiesten en meer dan 1000 live optredens. Het Montreal International Jazz festival is daarmee door het Guinnes Book of World Records uitgeroepen tot grootste ter wereld. Het festival wordt gehouden in het centrum van de Canadese stad, en duurt maar liefst 10 dagen. Gedurende deze tijd kunnen alleen voetgangers in het centrum komen. Je kunt de hele dag door genieten van optredens, in diverse zalen en podia. Het mooiste is nog wel dat het grootste deel van deze optredens gratis is. Hierdoor is de doelgroep groot en komen er miljoenen mensen naar de stad voor dit festival.

Montreux Festival

Wat dichter bij huis, in Zwitserland, vindt het Montreux festival plaats. Dit is uitgegroeid tot het op één na grootste festival ter wereld. Dit festival duurt twee weken, waarbij naast jazz ook nog andere genres aan bod komen. Het wordt gehouden bij het meer van Genève, wat prachtige uitzichten oplevert.

New Orleans Jazz and Heritage Festival of Jezz Fest

New Orleans is de plaats waar jazz is begonnen, dus kan deze stad natuurlijk niet ontbreken in de lijst. Het New Orleans Jazz and Heritage Festival of Jezz Fest, in het kort jazz fest, vindt elk jaar plaats. In deze zeven dagen wordt het cultureel erfgoed van de stad uitgebreidt gevierd, met veel jazzmuziek en andere genres. Op 12 podia vinden er optredens plaats, waardoor er voor iedereen iets tussen zit.

Copenhagen Jazzfestival

Gedurende tien dagen staat de Deense hoofdstad helemaal in het teken van jazzmuziek. Over de hele stad verdeeld vinden er optredens plaats, in kleine kroegen en op grote podia. Hier spelen de grootste en bekendste internationale artiesten, en er wordt ontzettend veel omheen georganiseerd. Ook voor jongeren en kinderen. Dat maakt dit een festival die voor elke leeftijd geschikt is, en een ideaal uitje met het gezin.